Spitalul de recuperare medicală BICAZ – 2022
În urmă cu un an de zile a fost demarat în jud. Neamț, un proiect medical, unic în sistemul medical românesc, un proiect medical pe măsura nevoilor pacienților și a deficiențelor medicale din județul Neamț dar și din regiune. Proiectul a fost adaptat și transformat din unitate de primiri Urgențe, în bază de recuperare medicală, cu mai multe domenii de activitate în domeniul medical. În acest proiect s-a investit foarte mult efort financiar cât și efort fizic, iar în Ajun de Crăciun 2022 construcția spitalului de recuperare medicală Bicaz a fost finalizată.
În cadrul acestei unități modulare de medicină va avea loc reabilitarea medicală neurologică și post infecție SARS CoV2. Scopul realizării acestei investiții este ca pe termen mediu și lung să contribuie cu succes la recuperarea medicală a pacienților cu diferite afecțiuni musculo-scheletale și neurologice, dar și a celor care au trecut prin boala COVID (care au fost infectați cu SARS CoV2), prin utilizarea de aparatură și echipamente medicale cu o tehnologie modernă, de către un personal specializat în acest domeniu, într-un spațiu ambiental deosebit.
În cadrul acestei unități modulare pacienții au parte de relaxare, terapii pentru diminuarea durerilor musculare și articulare și îmbunătățirea mobilității osteo-articulare, gestionarea unor probleme legate de vârsta mai înaintată prin recuperare medicală și neurologică, dar și reabilitare respiratorie în cazul unor boli cronice pulmonare și post infecție SARS CoV2. De asemenea, și persoanele sănătoase pot apela la serviciile de kinetoterapie, deoarece îngrijirea preventivă primară reduce semnificativ riscul de apariție a unor boli care, în evoluție, pot determina incapacitate temporară sau definitivă de muncă sau chiar invaliditate.
Tot în cadrul acestei unități modulare s-a amenajat și un spațiu cu rol de salină. Este unanim recunoscută că terapia cu sare este extraordinar de benefică pentru sistemul respirator, cel nervos și cel imunitar, particulele de sare inhalate prezentând proprietăți mucocinetice, dezinfectante, bactericide, antiinflamatoare și hidrofile.
Implementarea acestui proiect în cadrul Spitalului Orășenesc ”Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz va fi un avantaj pentru locuitorii din zonă, și nu numai, datorită multiplelor beneficii ale fizioterapiei, kinetoterapiei și salinoterapiei.
sursă foto și text: https://ro-ro.facebook.com/miscareainvoluntariat/
Nepal for Life – 2018
În perioada 3-22 iunie 2018 Asociația Volunteer for Life România a organizat expediția umanitară Nepal for Life. Pe baza experiențelor din anii precedenți, expediția de anul acesta a avut ca scop activități educative și medicale în localitățile Kathmandu, Kavre și Dhanding, la care au participat 22 de voluntari cu diverse profesii: medici, profesori, ingineri și studenți.
Campania continuă activitățile care au fost începute anul trecut:
- Programe de profilaxie dentară în școlile din Kavre și Dhading, la care au participat peste 1.000 de elevi;
- Consultații stomatologice în școli;
- Peste 600 de intervenții stomatologice;
- Înființarea primului cabinet stomatologic în Kavre care va deservi o populație de cca. 20.000 loc.;
- Distribuire de periuțe și paste de dinți în școli;
- Donarea de consumabile medicale către Manmohan Memorial Community Hospital;
- Înființarea a două laboaratoare de informatică și organizarea de cursuri de inițiere în folosirea computerelor (Kavre și Dhading);
- Dotarea a două școli cu materiale de geografie și biologie necesare laboratoarelor de științe (Kavre, Dhading);
- Cursuri de antreprenoriat, biologie, sport, spirit civic, arte, dezvoltare personală (Kavre, Dhading);
- Renovarea a 7 săli de clasă în Kavre;
- Activități intraspitalicești (chirurgie, urgențe, kinetoterapie) în Kathmandu și Dhading.