TAMTAM Festival 2022 (29-31 iulie)
Timp de 3 zile (29-31 iulie) a fost mare TAMTAM în inima Brașovului. Orașul a devenit o amplă scenă multiculturală, unde străzile din centru s-au transformat într-un spațiu dedicat artei, unde fiecare emoție și-a găsit locul pe propria scenă și unde iubitorii de artă stradală și-au dau întâlnire pentru a simți din nou energia vibrantă a festivalului.
Au fost 3 zile încărcate de artă – muzică, dans, teatru, cinema și arte vizuale în 6 locații cu reprezentații artistice: Piața Sf. Ioan, Piața Enescu, HUB 2068 – Mureșenilor 27, Weiss/Republicii, Poarta Sf. Ecaterina, Piața Sfatului.
Muzică live, operă rock, jazz, blues, indie, film, piese inedite de teatru în aer liber, ateliere interactive, workshop-uri, concerte pentru copii – de toate acestea s-a putut bucura publicul prezent la festival.
Printre artiștii TAMTAM Festival de anul acesta s-au numărat: PiDjob, Zoia Alecu, Alifantis & Zan, Am Fost La Munte si Mi-a Placut, Andrei Duțu, Soul Serenade & Alex Olteanu, The Jazzy Jo Experience, Paul Prisada, Opera Rock „Meșterul Manole”, Bucharest Tango Trio, Alexu & The Voices Inside și 4Tune Quartet, Accord Vibes, Nod In Papura și mulți alții.
sursa foto: https://www.facebook.com/Fisheyero/ și
https://www.facebook.com/TAMTAMFESTIVALBRASOV
TAMTAM Festival 2021 (13-15 august)
Mare TamTam artistic în inima țării, la Brașov, între 13-15 august
- Peste 300 de artiști și peste 96 de evenimente și reprezentații pe cele 6 scene ale Festivalului multicultural TAMTAM
- Timp de 3 zile – Brașovul pulseaza 5 arte in inima publicului
- Muzica clasică, rock, jazz, tradițională, groove, electronică împart Piața Sfatului sau Piața Sf. Ioan cu Robin and the Backstabbers, Grimus, Mono Jacks, Alexandru Anastasiu, Valentin Șerban, Ion-Bogdan Ștefănescu, Lucia, Jazzy Jo & Gabriel Neagu, Soul Serenade, Cătălin Milea și Gabriel Bălașa, Toulouse Lautrec, Bucharest Trio Tango, Watzzy sau Melting Dice
- Filarmonica si Opera Brașov in spectacole clasice excepționale, inedite Festivalul TAMTAM a ajuns la cea de-a treia ediție, muzica, teatrul, dansul, artele vizuale și filmul vor ocupa și vor anima Brașovul între 13 și 15 august, oferind publicului acces liber la 0 varietate de experiențe culturale excepționale.
Festivalul aduce în aceasta ediție numai artiști români, majoritatea consacrați, dar și tineri aspiranți, reprezentații clasice, dar și inovative, în spații inedite, în stradă, galerii de artă sau mall, cu dorința de a capta un public activ, dornic să exploreze noi teritorii alături de artiști.
Festivalul își propune să invadeze comunitatea, să se bage în sufletul publicului și să ia spectatorii la dans, într-o călătorie autentică, prin ateliere creative, dialoguri versatile cu artiștii după concerte și proiecte educaționale. Muzica se ascultă fie într-un concept propriu, senzorial, aluziv, ce rezonează cu ritmuri vizuale, ce îmbină sunetul de vibrafon sau marimbă cu proiecții de film și intrumente clasice.
Rockul alternativ se va dezlănțui cu Robin and the Backstabbers, Mono Jacks și Grimus, Toulouse Lautrec, Eyedrops și mulți alții. Muzicienii care fac parte din Filarmonica și Opera din Brașov vor conduce muzica clasică spre inimile publicului, prin note și partituri de notorietate. Jazzul ne va duce prin noile sale tonalități, într-o lume expresivă, cu sunete nefiltrate dar spre inimi deschise.
Film, dans, teatru, arte vizuale, timp de 3 zile orașul va deveni o scena amplă, multiculturală, un demers firesc, creativ menit să schimbe lumea din noi și să o deschidă spre Artă. Din program mai fac parte evenimente precum: Musiculinaria – concep creativ ce aduce împreună muzica și arta culinara, deopotrivă oferite de muzicieni pasionați, ateliere de pictură, proiecții de film, improvizații și spectacole de dans, spectacole de teatru în aer liber, concerte de jazz, duo de muzică clasică și asocieri de instrumente cu o libertate completă de exprimare – handpan drum, ateliere de creație pentru copii, spectacol de muzică și tango, swing Boogie Woogie, jam session-uri între artiști etc.
Publicul va putea cunoaște artiștii după concert în dialogurile de la Hub 2068, cel mai important spațiu cultural, educațional și de dezvoltare antreprenorială din Brașov, inaugurat chiar pe durata TAMTAM Festival.
Reprezentațiile artistice se vor desfășura în mijlocul oamenilor, în diverse locuri: scena TAMTAM în Piața Sf. Ioan și în Piața Sfatului, scene alternative în piețele Enescu și la Galeria KronArt, la AFI Mall si HUB 2068. „Ce ne dorim cu acest festival este să aducem arta și mai aproape de oameni, de aici și motto-ul nostru #ArtToHeart.
Credem că actul artistic sau cultural nu doar dezvoltă mintea, ci stimulează trăiri profunde, emoții puternice. Festivalul TAMTAM este și despre acest flux de energie dintre părți – artiștii care transmit către public toată energia și pasiunea lor, primind înapoi efervescența și bucuria publicului, despre pasiuni care se cultivă și care se trăiesc, dar și despre cum se construiește o comunitate creativă cu fiecare ediție.
Cultura are această superputere – aduce oamenii împreună în comunități puternice, care revin la festival.” a declarat Ioan-Dragoș Dimitriu, directorul artistic al Festivalului. Programul începe vineri, 13 august, la ora 13:00 și se termină la ora 23:00, iar sâmbătă (14 august) și duminică (15 august) toate scenele vor avea program între orele 13:00 și 23:00. Accesul la reprezentațiile artistice este gratuit, în limita locurilor prevăzute de restricțiile în vigoare, cu respectarea măsurilor de siguranță care se impun în contextul actual. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați: www.tamtamfestival.eu
TAMTAM Festival 2020
Ioan-Dragoș Dimitriu, directorul artistic al festivalului, a declarat: „Prin aceste evenimente organizate aducem în Centrul Vechi al orașului un pic de „culoare” pentru sufletele oamenilor. Anul acesta artiștii vin exclusiv din România, tocmai în ideea de a sprijini scena culturală a țării. Așteptăm vizitatori din întreaga țară la Brașov, într-un demers menit să scoată emoțiile în stradă. TAM TAM este despre a ne bucura împreună de viața aceasta minunată”.
Horia Mihail, directorul general și inițiatorul festivalului a declarat: „Brașovul, inima țării, va continua să bată cu putere din punct de vedere artistic și în 2020, ca urmare a sprijinului primit din partea comunității artistice și a iubitorilor de cultură. Dorim să construim din nou o scenă și să lăsăm emoțiile artiștilor și bucuria spectatorilor să se manifeste liber, respectând întru totul măsurile de siguranță impuse”.
Ediția de anul acesta a festivalului va aduce pe scenă exclusiv artiști din România, Compact, byron cu MUSE Quartet, The Jazzy Jo Experiance, Horia Mihail, Filip Papa, Ionuț Bogdan Ștefănescu, Tango Trio Bucharest, multi tineri artisti brasoveni, Teofil Mihailescu, Unveiled.ro, Valentin Serban, Fallen Angel și mulți alții.
Informații de acces:
Festivalului începe vineri și sâmbătă, de la ora 13:00, și se termină la ora 22:00, respectiv 23:00. Reprezentațiile vor avea loc pe stadionul Colegiului Național Andrei Șaguna (scena principală), la Bastionul Țesătorilor (teatru), la galeria KronArt (concerte muzica clasica), în spațiul din fața Centrului Cultural Reduta, în Piața Brassai și pe terasele câtorva localuri de pe strada Republicii, unde își vor face apariția artiști solo și duete.
La scena mare de pe Arena Colegiului Național Andrei Șaguna va fi permis accesul a maximum 500 de persoane, conform normelor în vigoare de la ora actuală. Aici vor fi amplasate scaune la o distanța de 1,5 m unul față de celălalt. La Galeria KronArt este permis accesul a 40-50 de persoane. Concertele se vor desfășura cu geamurile deschise, pentru a inclde si o auditie stradal. La Bastionul Țesătorilor este permis accesul a 100 de persoane, în timp ce în Piața Brassai vor putea participa la eveniment maximum 200 de persoane.
Fiecare scenă va fi semnalizată și perimetrul acesteia delimitat, iar accesul se va realiza în sensuri diferite. La intrare, persoanele pot vor primi mască la cerere, iar soluții de igienizare, sunt puse la dispoziție de organizatori. Tot procesul va fi supravegheat de 50 de voluntari și de reprezentanți ai autorităților locale, care se vor asigura de respectarea tuturor măsurilor de siguranță.